FvB_2Mijn naam is Fridy van Bokhoven – van Horne. Ik heb een eigen praktijk in Raamsdonksveer voor kinderen in alle leeftijden en volwassenen met leer- en/of gedragsproblemen.
Ik ben een professionele, breed opgeleide remedial teacher die op maat hulp aan leerlingen in alle leeftijden biedt die op wat voor manier dan ook zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen met leren en/of in gedrag.
 
Ruim 23 jaar heb ik als leerkracht basisonderwijs in alle groepen gewerkt. Hierna heb ik enkele jaren individueel en in kleine groepjes met kinderen in de basisschoolleeftijd gewerkt. Dit beviel me goed en ik vond dit op een prettige manier uitdagend en leuk.

 

Steeds vaker vroeg ik me echter af waarom een leerling bepaald gedrag liet zien of waarom het niet lukte om optimaal te presteren op school met het leren.

Dat motiveerde me om opnieuw te gaan studeren en hierdoor antwoorden op mijn vragen te krijgen. Na jarenlang diverse opleidingen gevolgd te hebben, besloot ik in 2008 mijn eigen praktijk te openen.

Sindsdien heb ik van mijn hobby mijn dagelijkse werk kunnen maken.

Door het  werken met kinderen in alle groepen van de basisschool heb ik veel ervaring opgedaan, weet ik ook waar ik naar toe moet werken en wat er van hen wordt gevraagd op school.
 

Naast mijn Pabo-opleiding om leerkracht te kunnen worden, heb ik  o.a. de opleiding tot leraar speciaal onderwijs, remedial teacher, intern begeleider basisonderwijs gevolgd en me daarnaast breed en succesvol geschoold om allerlei problemen aan te kunnen pakken. Tevens heb ik geleerd om als coach leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs die vastgelopen zijn te helpen.

Om mijn werk goed en verantwoord te kunnen doen blijf ik me middels vakgerichte studies verder ontwikkelen en tevens kan en mag ik gebruik maken van collegae met prima kwaliteiten en expertises in mijn intervisiegroep. Ik durf mijn grenzen aan te geven en ken deze ook, waardoor ik ook collegae kan en durf in te schakelen die een bepaald probleem m.i. nóg beter dan ikzelf aan kunnen pakken, waardoor een oplossing dichterbij komt. 
 
Als coach sta ik tevens vermeld op www.ikleeranders.nl, www.eclg.nl en www.studielift.nl