Remedial Teaching aan leerlingen van het Voortgezet Onderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Hoger Beroepsonderwijs en volwassenen. 

Remedial Teaching stopt natuurlijk niet altijd op het einde van de basisschool. In mijn praktijk worden ook wat oudere leerlingen aangemeld en momenteel werk ik zelfs met volwassenen. 
Door het vele werken op het gebied van leren en gedrag met kinderen in alle leeftijden en het steeds blijven studeren, zodat ik mijn RT lessen ook goed en verantwoord kan blijven aanbieden, werk ik tegenwoordig ook veel met wat oudere leerlingen en zelfs met volwassenen. Tevens heb ik al veel pubers en adolescenten gecoacht, zoals ik mijn begeleiding aan hen noem als het gaat om een vraag om gedrag te veranderen. 
Iedere puber is soms kwetsbaar, maar tevens ook enorm veerkrachtig. Hoe gekwetst van binnen, nors of onverschillig aan de buitenkant deze opgroeiende jongen of meisje ook is en lijkt te zijn, hij of zij heeft ook hetzelfde doel voor ogen als wij allemaal hebben:

 • succesvol zijn (op school)
 • geaccepteerd worden door leeftijdgenoten
 • gewaardeerd en geliefd worden door de beide ouders indien mogelijk

En ook hun ouders hebben het met hun kind het beste voor, ook al ervaren ze soms veel problemen met hun puber of adolescent en lijken ze niet meer te weten hoe ze e.e.a. aan moeten pakken! Ze willen hun kind allemaal een fijne jeugd bezorgen en ook aan een diploma helpen, zodat hun kind een goede toekomst tegemoet gaat.

Goed observeren en luisteren, samen overleggen, planmatig (kleine) stappen de goede richting op zetten is een prachtige en coachende manier die zowel de ouders als het kind weer op het juiste spoor zet wat gedrag (en soms ook het leren) betreft.
Als een kind zich prettig, goed gewaardeerd en competent voelt, is dit de basis voor het veranderen van het gedrag en eventueel ook voor het anders gaan aanpakken van het maken en leren van huiswerk of aanpakken van leerproblemen. 
Het is écht niet de bedoeling dat een leerling in het voortgezet onderwijs helemaal geen tijd overhoudt om te sporten of te ontspannen!

Één van de dingen die ik aan 'mijn' oudere leerlingen momenteel regelmatig aanbied is: 

Snel Leren is Leuk Leren van Time 2 Control (www.time2control.nl)

Ik heb de opleiding tot coach Snel Leren = Leuk Leren gevolgd en mag dit dus aanbieden aan leerlingen in mijn praktijk die dit trainingsprogramma nodig hebben.
De volgende informatie heb ik ook verkregen via de website van Time2Control, waar ik deze opleiding tot coach heb gevolgd.
 
Soms is leren niet zo leuk en heb je eigenlijk nog geen idee waarom je eigenlijk naar school toe moet en daarna ook nog zoveel huiswerk moet maken. Je weet nog niet wat je later zou willen gaan worden.
Soms ook kost het leren je veel meer tijd dan het andere kinderen lijkt te kosten en zit je maar uur na uur te zwoegen op je kamer zonder echt resultaten hiervan te zien.
Hier is echt een oplossing voor en ik kan je daar als coach Snel Leren is Leuk Leren mee helpen, zelfs als er sprake is van een leer- en/of gedragsprobleem!

 
Dus:
Ben jij te veel tijd kwijt aan je huiswerk?
Weet jij niet zo goed hoe je je huiswerk moet plannen en organiseren?
Ben je dyslectisch en heb je moeite met grote lappen tekst?
Kun je je niet zolang concentreren op je huiswerk door bijvoorbeeld AD(H)D of DCD?
Haal je steeds onvoldoendes en weet je niet waarom?
Wil jij op een effectieve manier jouw huiswerk maken en leren in de helft van de tijd?
Wil je je beter leren voorbereiden op proefwerken, tentamens en examens?
Ben je iemand met beelddenkkwaliteiten en hou je niet zo van veel tekst lezen en leren?

 
Dat kan! Ik kan je een cursus van 5 x 1 uur, en 1 x anderhalf uur individueel of in een groepje van maximaal vier leerlingen aanbieden en dit maakt bovenstaande eventueel mogelijk. Dat klinkt veelbelovend, toch? En dat is het ook.
 
Bij deze cursus Snel Leren is Leuk Leren, die ik je als opgeleide coach bij Time2Control kan en mag aanbieden, leer je:

 • je huiswerk beter plannen en organiseren
 • een goed en eerlijk inzicht in jezelf
 • effectief mindmappen
 • snellezen
 • technieken om woorden, formules en begrippen sneller en beter te onthouden
 • een goede werkplek creëren waar je prettig en ongestoord kunt werken
 • een beter zelfvertrouwen krijgen
 • veel geheugentechnieken
 • bovendien gaan je ouders en ik samen na hoe de ontwikkeling van je executieve functies is

Vanaf de eerste klas van het voortgezet onderwijs kun je deze cursus bij mij volgen.
De cursus is dus bedoeld voor middelbare scholieren op VMBO, HAVO en VWO, maar is ook geschikt voor studenten en volwassenen MBO, HBO en Universiteit.

Iedereen is anders en verdient een eigen professionele aanpak. 
In mijn praktijk kan ik dit ook aanbieden aan jou en aan jouw zoon of dochter.