op weg naar de brugklasVOOR WIE IS  ‘OP WEG NAAR DE BRUGKLAS’  GESCHIKT?

De cursus ‘OP WEG NAAR de brugklas’ is een korte brugklastraining die jou kan helpen om meteen een goede start te maken op jouw nieuwe school.

De overgang van groep 8 naar de middelbare school is immers een grote stap. Ineens heb je te maken met verschillende vakken, verschillende docenten, diverse soorten huiswerk en nieuwe leerstof. Je ouders helpen je graag bij het plannen, de planning te controleren, de leerstof vooraf samen door te nemen en na het leren te overhoren. Maar dan kun je wellicht toch een extra steuntje in de rug gebruiken.

Daarom is deze cursus voor leerlingen in de bovenbouw van de basisschool ontwikkeld: ‘OP WEG NAAR de brugklas’. Deze bestaat uit drie lessen van een uur waarin agendagebruik, de aanpak van verschillende soorten huiswerk, het werken met leerkaartjes, het onderscheiden van hoofd- en bijzaken in een tekst en het vergroten van de focus tijdens het lezen aan bod komen. De inhoud is dus zeer praktisch ingericht, zonder overbodige theorieën waar de meeste kinderen van groep 8 aan het eind van het jaar toch niet op zitten te wachten.

Of misschien ken je wel iemand die de cursus ‘Snel leren = leuk leren‘ bij mij heeft gevolgd, en wil je nu kijken of deze cursus ook bij jou past. Dan is deze korte cursus een goede opstap en voorproefje voor de vervolgcursus.

KLASSIKAAL

Erg geschikt voor kinderen uit de groepen 8 en kinderen die al in de brugklas zitten tot aan de herfstvakantie. Ik kan de cursus ook op locatie verzorgen, aan groepjes van maximaal 15 leerlingen. De lessen duren dan geen uur, maar 5 kwartier. Bij 16 leerlingen splits ik de groepjes op. Zo kan ik ervoor zorgen dat ieder kind voldoende aandacht krijgt. Erg geschikt om deze kinderen aan het eind van groep 8 iets extra’s mee te geven. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met me.

WAT HOUDT DE CURSUS IN?

De (groeps)cursus ‘OP WEG NAAR de brugklas’ bestaat uit drie lessen van een uur en is inclusief ondersteunende materialen. De volgende onderdelen komen aan bod:

  1. Kijken welke agenda je het best kunt gebruiken op de middelbare school;
  2. Kijken naar de soorten huiswerk en hoe je grote brokken het beste kunt aanpakken;
  3. Focuslezen, zodat je alles beter onthoudt wat je leest;
  4. De eerste stappen van mindmappen;
  5. Woordjes en begrippen leren door middel van leerkaartjes.


KOSTEN EN STARTDATA

Cursus ‘Op weg naar de brugklas’ €95,- inclusief BTW, en hand-out.

Bij vervolginschrijving van de cursus ‘Snel leren = leuk leren’ ontvang je het cursusboek t.w.v. €29,95 cadeau!
Startdata:

  • In overleg

Aanmelden kan via het contactformulier van deze website, rechtstreeks via een mail naar mijn mailadres: fridy-remedialteaching@kpnmail.nl  of bel: 0681402033.