WORKSHOP SNELLEZEN EN MINDMAPPEN: VOOR WIE IS DE WORKSHOP GESCHIKT?

Volgt je kind in mijn praktijk Fridy Remedial Teaching de cursus ‘Snel Leren = leuk leren‘? Dan is het zeker interessant om deze workshop te volgen, zodat je je kind in het geleerde verder kunt ondersteunen. Of heb je veel leeswerk en zou je willen weten hoe je tijd kunt besparen? Volg je bijvoorbeeld een cursus, bijscholing of een studie en wil je efficiënter studeren? Dan is deze workshop iets voor jou! Naast het snellezen en mindmappen leer je ook meer over de werking van onze hersenen en hoe je deze informatie kunt gebruiken om beter te onthouden. Je gaat naar huis met praktische tips en vaardigheden waar je meteen mee aan de slag kunt gaan om ook tijd te besparen.

WAT HOUDT DE WORKSHOP IN?

Ben jij snel afgeleid tijdens het lezen? Dwalen je gedachten steeds af en moet je vaak stukken teruglezen? Mogelijk is dit herkenbaar voor je. En ik heb goed nieuws…het ligt niet aan jou! Wij zetten ons brein niet hard genoeg aan het werk tijdens het lezen; we lezen simpelweg te langzaam. Hierdoor ‘verveelt’ ons brein zich en richt het zich op andere zaken. Gelukkig kan dat anders!

Snellezen

Onze huidige gemiddelde leessnelheid is ongeveer 250 woorden per minuut (spreeksnelheid). Dat hebben we zo geleerd op school. Iedereen is echter in staat te leren lezen in ‘denksnelheid’. Dit kan in sommige gevallen wel oplopen tot 1400 woorden per minuut! Reken maar uit hoeveel tijd jij hiermee kunt besparen…

Tijdens de workshop leer je:

  • Waarom onze gedachten steeds afdwalen tijdens het lezen én hoe je dit kunt voorkomen;
  • Hoe je minimaal 2-4 keer sneller kunt leren lezen;
  • Hoe je je beter kunt focussen en concentreren op de tekst, zodat je beter onthoudt en begrijpt wat je gelezen hebt.

Mindmappen

De techniek van het mindmappen kan je helpen om informatie gemakkelijk te structureren en onthouden. Mindmapping is een krachtige vaardigheid die je kunt gebruiken om een presentatie voor te bereiden, om overzichtelijke notities te maken tijdens een college of vergadering of om een goede samenvatting te maken van een artikel of studiestof.

Tijdens de workshop leer je:

  • Waarom geschreven aantekeningen alleen niet voldoende zijn om goed te onthouden;
  • Wat de kracht is van het mindmappen en waarom dit wél werkt;
  • Hoe je meer structuur en overzicht krijgt in de informatie die je hoort en/of leest;
  • Hoe je stap voor stap een goede mindmap opzet.

De workshop bestaat uit 2 lessen van 1,5 uur waarin je de basis van het snellezen en mindmappen leert, met een tussentijd van 2 weken om het snellezen te oefenen.

KOSTEN EN STARTDATA

De kosten bedragen €129,- per persoon, inclusief alle benodigde materialen en koffie of thee.

Startdata: 

  • Je kunt op verschillende momenten in het jaar in mijn praktijk met de cursus starten, over het algemeen na iedere vakantie.
  • Aanmelden kan via het contactformulier van deze website, rechtstreeks via een mail naar mijn mailadres fridy-remedialteaching@kpnmail.nl of bel: 0681402033.