Reacties

Reacties — 48 reacties

 1. Het is alweer een tijd geleden dat onze zoon bij je in de praktijk was voor zijn RT, je wist het altijd heel gezellig te maken met een gezellige babbel en een snoepje,totaal geen straf voor kinderen , je moet het toch leuk maken !.
  Je bent een ontzettend warm mens en oprecht geinteresseerd.Het boekje waarin alle vooruitgang werd genoteerd , zo bleven wij en de school goed op de hoogte.
  Morgen wordt zijn Propedeuse uitgerijkt 1ste jaars HBO wij zijn trots !

  • Beste ouders.
   Wow, is hij al zo ver gekomen dat zijn Propedeuse is uitgereikt op dit moment. Van harte gefeliciteerd!! Wat studeert hij?
   Fijn om dit te mogen lezen, vooral ook omdat dit toch alweer een tijdje geleden is dat ik jullie zoon mocht begeleiden.
   Dank jullie wel voor deze reactie.

   Groetjes van Fridy.

 2. Beste Fridy,
  Wat heb ik onze zoon enorm zien groeien en opklaren sinds hij bij jou komt, dankjewel!
  Hij heeft veel opgestoken van SL=LL, gebruikt uit zichzelf de geleerde technieken, kreeg schoolwerk onder controle, zijn zelfvertrouwen groeide en hij had minder tijd nodig voor zijn huiswerk.
  De gesprekken met je, het vertrouwen dat je hem gaf en je manier van omgaan met mensen en situaties zijn fantastisch. We kijken dus nu al uit naar ALL!

  • Dank je welvoor je reactie. Door Actief Leren Leren zal hij nog meer tools in handen krijgen om beter te kunnen studeren en zelfstandiger te worden. Groetjes van Fridy.

 3. Beste Fridy,

  Bij deze willen we je oprecht en heel hartelijk bedanken voor de begeleiding van onze zoon sinds mei dit jaar via Snel Leren is Leuk Leren en Actief Leren Leren. Door je betrokkenheid en de wijze waarop je je kennis overbrengt en zeker ook door het harde werken van onze zoon, heeft hij onder andere geleerd om beter te plannen, efficiënter en gestructureerd te studeren en is zijn motivatie flink toegenomen.
  Dit heeft geleid tot een flinke verbetering in zijn schoolresultaten maar nog belangrijker, zijn zelfvertrouwen.
  We kunnen je begeleiding van harte aanbevelen !

  • Hoi Hans en Karin.

   Dank jullie wel voor jullie reactie hier. Met veel plezier en liefde gedaan. Ik mis die kerel van jullie wel hoor nu!! De deur van mijn praktijk staat voor hem en voor jullie altijd open als jullie van mening zijn dat ik nog iets kan doen! Veel succes met alles. Hij komt er wel!
   Groetjes van Fridy.

 4. Dank voor je goede begeleiding van mijn leerling. Na jouw lessen is hij er klaar voor om nu op eigen kracht verder te kunnen. Ik werk graag nog eens met je samen!

  • Lieve collega.

   Dank je wel dat je hem naar mij hebt verwezen. Samenwerking met jou was echt een feestje voor mij. Ik sta er helemaal voor open als het nog eens kan Marianne!

   Hartelijke groeten van Fridy.

 5. Een half jaar geleden ben ik begonnen met de eerste cursus. Daarna heb ik ook nog de tweede cursus gedaan en die heeft mij super goed geholpen! Dankjewel Fridy!

  • Super bedankt voor je reactie op het volgen van de cursussen SNEL LEREN IS LEUK LEREN en ACTIEF LEREN LEREN. Jij bent een echt voorbeeld geweest voor de anderen in de groep. Bedankt daarvoor kerel en veel succes verder. Blijf alles toepassen. De deur van mijn RT praktijk staat voor jou altijd wagenwijd open. Groetjes van Fridy.

 6. Oeps ik heb met mijn dikke vingers op de verkeerde toets gedrukt denk ik.
  Dus maar even opnieuw.
  Hallo Fridy.
  Wij zijn (alweer wat jaartjes geleden) ook met onze kleindochter Sophie bij jou geweest, bij haar was vooral het lezen een groot probleem.
  Als we nu zien hoe goed het op school gaat dan zijn we blij destijds die stap genomen hebben. Toen was het een stil en terug getrokken meisje en nu (15jaar) een vlotte jonge dame.
  Dus wij zijn je nog steeds dankbaar Fridy.

  Heb nu even niet de tijd om je nieuwe website door te lezen maar ga dat zeker doen.

  Heel veel suc6 met alles wat je nog gaat doen en de groetjes aan Peter.

  Lieve groetjes,
  Wil

  • Beste Wil. Dank je wel voor je reactie. Fijn om te horen dat het met Sophie zo goed gaat. Veel plezier in het lekkere warme Spanje.
   Groetjes van Fridy.

 7. Beste Fridy. Dank je wel voor die jaren samen.Ik heb zoveel geleerd.We hebben samen veel leuks gedaan.Bij jou heb ik een goeie start gekregen om verder te gaan.Dus ik wil je bedanken voor alles.Groetjes van Dawid

  • Hoi Dawid en Natalia.

   Dank je wel voor je bericht aan mij.
   Ik zal je gaan missen man! Blijf zo goed je best doen en je weet: mijn deur staat altijd wagenwijd open voor jou…..
   Veel succes.

   Groetjes van Fridy.

 8. Lieve Fridy,

  Ongelooflijk goed en hartverwarmend wat u doet! Mijn anders zo terughoudende zoontje opent zich helemaal voor u. Hij voelt zich op zijn gemak en zijn zelfvertrouwen groeit nu al door uw betrokkenheid ook op school.
  We zijn ontzettend blij dat mijn vader u tegen kwam en een kaartje aan u vroeg.
  Bedankt alvast voor alles, wij hebben er een rotsvast vertrouwen in!!

  Groetjes de mama van Dex…

  • Hoi Monique.
   Wat goed van je om een reactie op mijn website te plaatsen. Erg aardig van je. Jouw zoon is een kanjer die inmiddels ook met enkele andere jongens samen met een assertiviteitstraining is gestart in mijn praktijk, die ook door mij wordt gegeven. Beiden vonden we dit toch belangrijker voor hem dan het cognitieve aspect.
   Komt helemaal goed met Dex. Heb vertrouwen in jouw zoon en zijn mogelijkheden, in je eigen kracht als zijn moeder, in zijn fantastische leerkrachten en in mij als zijn remedial teacher!

   Groetjes van Fridy.

 9. Hoi Fridy,

  Heel erg bedankt voor de goede en enthousiaste begeleiding van Tim. Hij heeft veel baat gehad bij de cursus ‘snel leren is leuk leren’. Tim voelde zich altijd erg op zijn gemak bij je en ging met veel plezier naar je toe. Begin dit jaar kreeg Tim nog vmbo t advies. Na zijn goede Cito score werd dit havo en vandaag maakt hij zelfs de overstap naar vwo!! We zijn supertrots op Tim. Zijn zelfvertrouwen is gestegen en hij zit lekker in zijn vel.

  Groetjes, Margriet en Hans

  • Beste Tim, Margriet en Hans.
   Wow, dat is heel knap van Tim. Vanmiddag zie ik hem nog terug om de eindmeting van zijn leessnelheid te kunnen doen.
   Tim is een doorzetter en zijn zelfvertrouwen en geloof in zichzelf, samen met het wegwerken van zijn hiaten, zijn trouwe huiswerkaanpak en jullie enorm goede begeleiding aan jullie zoon, Margriet en Hans, hebben voor dit resultaat gezorgd.
   Veel succes en vraag gerust als ik nog niets voor jullie kan betekenen.
   Groetjes van een trotse Fridy.

 10. De laatste twee jaar van de basisschool hielp jij Sil met alle vakken. Het huiswerk maken ging niet altijd van harte, maar jij bleef altijd positief en gezellig. En met resultaat: hij kreeg VMBO GT advies! Inmiddels heeft Sil zijn eerste rapport gekregen en er staan alleen maar goede cijfers op! We zijn zo trots en hij ook op zichzelf! Hartelijk bedankt voor al je hulp.
  Groeten, Sanne en Sil.

  • Beste Sanne en Sil.
   Wat fijn om te horen dat Sil goed in zijn vel zit en dat het ook op school zo goed gaat. Sil heeft het echt aan zijn eigen inzet te danken dat hij zo ver is gekomen. Het is een echte doorzetter en het stimuleren van zijn zelfvertrouwen en het geloof in zichzelf heeft hem hier ook heel goed bij geholpen. Ik vond het fijn om met Sil te mogen werken. Veel succes en als er nog vragen zijn of als ik iets voor Sil kan doen, hoor ik het graag.
   Groetjes van een trotse Fridy en een stevige schouderklop voor Sil.

 11. Beste Fridy. Het is een beetje laat, maar we willen je ontzettend bedanken voor al je hulp en inzet!! Onze kinderen hebben het altijd naar hun zin gehad bij jou en hebben grote stappen gemaakt.
  BEDANKT!!
  Anne, Ramon, Wouter en Jenny.

  • Hoi Wouter en Jenny.
   Super bedankt voor de prachtige bos bloemen en de mooie kaart!
   Ik heb steeds met enorm veel plezier met jullie kanjers gewerkt.

   Veel succes met het vinden van een prachtig nieuw huis wat net zo gezellig en mooi is!!

   Hartelijke groeten van Fridy.

 12. Beste Fridy,
  We willen jou heel hartelijk bedanken voor jouw enthousiasme, bedrevenheid en vakkundigheid waarmee je onze zoon Pleun begeleid hebt met lezen en spelling. Iedere keer wist je hem op een creatieve, aantrekkelijke manier te prikkelen om met taal bezig te zijn en blijven. Hij ging altijd met zoveel plezier naar jou toe en vond het moeilijk om afscheid van je te nemen. Fijn dat je voor het afscheid ook echt de tijd nam! Fridy, het ga je goed! Lieve groet, Pleun, Liselore en Andre

  • Heel graag gedaan! Was voor mij ook steeds weer een genieten om met die kanjer van jullie te mogen werken. Veel succes verder en jullie weten me te vinden voor eventuele vragen en andere dingen. Groetjes van Fridy.

   P.S. Dank je wel voor deze reactie.

 13. Hoi Fridy,
  Namens onze dochter Willemijn willen we jou bedanken voor jouw tomeloze inzet,vakkundigheid en oprechte betrokkenheid. Het vertrouwen en plezier in t leren heeft Willemijn bij jou weer terug gekregen.Bedankt voor de goede zorgen,
  Susan en Willem

  • Hoi Susan en Willem.
   Dank je wel!! Ik heb haar steeds met veel plezier geholpen. Jullie hebben vier prachtige kinderen, waarvan Willemijn de oudste is. Geniet met volle teugen van jullie viertal.
   Veel succes! Knuffel voor Willemijn en de andere drie van mij.

   Fridy.

 14. Hoi Fridy,

  Wij willen je via deze weg ook nog een keer bedanken voor alle goede zorgen en leerzame lessen. Het heeft Lars heel goed gedaan, niet alleen de lesstof maar ook voor zijn zelfvertrouwen, en dat zien we nu terug op het voortgezet onderwijs!!
  Wij hadden niet durven dromen dat het zo goed zou gaan!! Wij zijn enorm trots.
  BEDANKT Fridy!! ??

  Groetjes Lars,

 15. Jouw nieuwsbrieven zijn geweldig! Je vermijdt zoveel mogelijk vaktermen en jargon en dat is heel fijn voor de lezer. Jij zorgt voor begrijpelijke en prettig leesbare teksten. Blijf dit doen.

  Dit staat in jouw nieuwsbrief van 8 april:
  Zou jij belangstelling hebben in het mogelijk maken van een soort van ‘spreekuur’ in mijn praktijk, waarbij je de gelegenheid krijgt om aan mij of aan anderen vragen te stellen over problemen of mogelijkheden in de opvoeding, het leren of andere dingen? Ik hoor heel graag je reactie hierop in een mailtje wat je naar mij stuurt.

  Lijkt mij een heel goed plan. Daar maak ik nu al gebruik van. Als ik iets wil weten, dan kan ik jou altijd bellen en jij geeft een duidelijk antwoord. Dit is het heel fijn en wil ik vast blijven houden!

  Hartelijke groet,

  George

 16. Niet alleen de aanpak van Fridy tijdens de RT is grondig. Ook de opzet van de nieuwsbrieven sluit daarbij aan. Ik lees de nieuwsbrieven altijd aandachtig. Ze zijn duidelijk en verhelderd. Zo leer ik ook wat bij!

  • Wow! Dank je wel Sanne. Ik doe mijn werk met plezier en ook de nieuwsbrieven maak ik met veel plezier. Bedankt voor jouw vraag aan mij.

 17. Gistermiddag werd ik zomaar op straat aangesproken door een oma van een manneke van zes jaar die steeds maar weer overal de beste in wil zijn, het snelste met alles klaar wil zijn, maar hierdoor wel meer fouten door gaat maken. Ze vroeg me hoe zij, haar dochter en de leerkracht op school dit het beste zouden kunnen aanpakken. Ik heb haar geadviseerd om met haar dochter en de leerkracht te bespreken dat willen winnen een heel goede eigenschap is, maar dat te snel werken niet goed is, omdat er dan veel onnodige fouten worden gemaakt. Hij moet hier op een goede manier mee om leren gaan. Er mag geen sprake zijn van een soort van competitie in de klas of thuis.
  Overigens is het normaal dat kinderen tot ongeveer 7 of 8 jaar bij het spelen van een spelletje altijd willen winnen en op het laatste moment dus ook de spelregels willen veranderen. Ga hier niet in mee, maar houd vast aan vooraf afgesproken regels! Veel succes lieve oma!

 18. Van een gepensioneerde collega kreeg ik deze week een fantastisch leuke reactie over de nieuwsbrieven die hij trouw elke twee weken leest. Hij vond de onderwerpen interessant en ook voor hem nog leerzaam.
  Dank je wel Nico!!

 19. Joep heeft na ruim 8 weken zijn werkgeheugen training Jungle Memory met goed resultaat afgesloten. We bedanken Fridy voor de begeleiding en namens Joep voor de leuke leerzame poster. Die krijgt een mooi plaatsje op zijn slaapkamer.

  • Graag gedaan! Bedankt voor deze leuke reactie. Veel succes Joep! Dianne en Erwin, dank jullie wel voor het vertrouwen in mij en in Jungle Memory.

 20. Hoi Fridy, heel erg bedankt voor de cursus. School is nu een stuk relaxed geworden en ik houd nu meer tijd over voor andere dingen.

  Groetjes van Fedde

 21. Wat een prachtige, overzichtelijke website. Je doet fantastisch werk en geniet er ook zo van, geweldig! Jaren geleden dat je John hebt geholpen, maar dat zullen we nooit vergeten. Hoop dat je nog lang mag genieten xxx

 22. hey fridy,
  heel erg bedankt voor het geven van de cursus snel leren leuk leren. Nooit gedacht dat ik 1020 woorden per minuut zou kunnen lezen! Ik heb er veel van geleerd, daarvoor heel veel dank. Ik kan nu met de mindmaps warrige dingen in mijn hoofd overzichtelijk maken. Je doet goed werk, ga daar vooral mee door!
  groetjes,
  Josefine

 23. Beste lezers van mijn website.
  Ik hoop van harte dat u mij laat weten wat u van deze website vindt of hier aangeeft wat uw mening of uw ervaring is op iets wat met mijn praktijk of met mijn begeleiding te maken heeft!
  Alvast mijn hartelijke dank voor uw of jouw reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.