Remedial Teaching Basisonderwijs

Remedial teaching aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar vergt een totaal andere aanpak dan remedial teaching aan pubers, adolescenten en volwassenen. 

Deze jongere leerlingen doen vaak nog niet het werk vanuit een innerlijke motivatie, dus vanuit zichzelf, maar veel vaker nog om de juf, meneer of hun ouders blij en tevreden over hen te maken en om een compliment te kunnen verdienen. Zij hebben zelf nog niet echt een doel voor ogen, waar ze voor oefenen en leren. 

Het is fantastisch om te mogen werken met een kind wat mijn praktijk binnenkomt met gebogen schoudertjes door pittige problemen en dit na mijn behandeling vrolijk weg te zien huppelen bij het afscheid nemen van elkaar.
Altijd blijf ik na de laatste RT les nog minimaal zes weken wekelijks in contact met de ouders en indien nodig ook met anderen om de ontwikkeling te volgen. Ook gaat de leerling van de individuele hulp soms eerst nog in een klein groepje alvorens het kind pas helemaal afscheid neemt van mijn praktijk.

 
Bij Fridy Remedial Teaching staat de kwaliteit voorop, het kind centraal en wordt datgene aangeboden wat het kind echt nodig heeft!